وزير راه و شهرسازي در هفتاد و ششمين جلسه كميسيون ايمني راهها با اشاره به تعداد بالاي رانندگان پرخطر در جادههاي كشور اظهار داشت: براساس شواهد موجود اكثر افرادي كه در جادههاي كشور رانندگي ميكنند، مهارتهاي لازم را ندارند و فقط يك گواهينامه با حداقل آموزشها اخذ كردهاند.
عباس آخوندي افزود: قوانين رانندگي در بسياري از كشورها به گونهاي است كه دريافت بيش از 12 امتياز منفي از سوي راننده باعث تعليق گواهينامه او به مدت دو سال و سلب مجوز رانندگي وي ميشود، اما چنين سيستمي در ايران وجود ندارد و اين مسئله بايد در دستور كار قرار گيرد.
وي با بيان اينكه معضل رانندگي پرخطر در جادهها با جرائم 2 ميليون ريالي برطرف نميشود، تأكيد كرد: علاوه بر سخت شدن فرآيند صدور گواهينامه بايد مهارتها نيز در رانندگي افزايش يابد.
وي خاطرنشان كرد: زماني در تهران يك ميليون و 200 هزار خودرو وجود داشت و هم اكنون در كشور 18 ميليون دستگاه خودرو داريم و به طور مرتب در حال اضافه شدن است، به همين خاطر بحث صلاحيت رواني كار بسيار سختي است، اما بررسي صلاحيت داشتن در مهارتهاي رانندگي قابل اجرا است و بايد در اين مورد به خصوص از طريق رسانهها بحث و گفتوگو شود.
وزير راه و شهرسازي گفت: اگرچه اقدامهاي انتظامي و كنترلي در ارتقاي ايمني بسيار مهم است، اما آموزش در سنين پايين پايهايترين بحث در ايمني راهها به شمار ميرود و اميدواريم وزارت آموزش و پرورش در اين زمينه اقدامهاي مناسبي انجام دهد.
در ادامه فرمانده راهور ناجا با اشاره به اظهارات وزير راه و شهرسازي درباره اعمال سختگيري در مهارتهاي رانندگي يادآور شد: پليس درخواستهاي متعددي در اين زمينه از مجلس نهم داشت كه با مقاومتهايي روبهرو شد، اما بايد در اين دوره جديد مجلس دوباره پيگيري شود. سرهنگ محمدحسين حميدي افزود: براساس تحليل پليس، سن رانندگان و ساعت تصادفات در شب علل اصلي تصادفات ناوگان حمل و نقل عمومي به شمار ميرود كه پيشنهادهاي اصلاحي كاهش سقف سن رانندگان و ساعت كاركرد در شب ارائه شده است.
سالانه حدود17 هزار نفر از هموطنان در راههاي كشور به علت سوانح رانندگي جان خود را از دست ميدهند و سختگيري در صدور گواهينامههاي رانندگي ميتواند بخشي از اين سوانح را در راههاي مواصلاتي كاهش دهد. /.
برگرفته از جوان آنلاین