به گزارش خبرنگار سايت راهور، دکتر موسی امیری - جانشین رییس پلیس راهور ناجا نویسنده این کتاب در مقدمه اين اثر نوشته است:"علي رغم تخصص بودن درس آزمايشات رانندگي و صدور گواهينامه و تغييرات چندساله اخير در قوانين و مقررات، اولا هنوز انسجام لازم در سرفصل هاي اين درس وجود ندارد و ثانيا يك منبع مكتوب به روز تدوين نشده است كه بتواند پاسخگوي نياز اساتيد اين درس و دانشجويان دانشكده راهور باشد.
بر اساس اين احساس نياز و پيشنهاد دانشكده توفيق پيدا كردم تا يك منبع كامل آموزشي در درس يادشده را تهيه و تدوين كنم."
در اين كتاب، پس از مروري بر تعاريف و اصطلاحات مربوط به آزمايشگاه هاي رانندگي و تاريخچه آموزش رانندگي در ايران، به موضوعاتي مثل شرايط موسس، مربي و مدير آموزشگاه و همچنين شرايط و ضوابط وسيله نقليه ويژه آموزش عملي و آزمون رانندگي پرداخته شده است.نويسنده در بخش هاي بعدي فصل اول اين كتاب، نكاتي درباره آموزش عملي رانندگي شهر و همينطور آموزش رانندگي موتور سيكلت نوشته است.
در فصل دوم اين كتاب، نكات جالبي درباره محدوديت هاي رانندگي با گواهينامه پايه سوم و موتورسيكلت با اعتبار يك ساله و همچنين موارد ممنوعيت صدور گواهينامه رانندگي مطرح شده است. سردار اميري در اين فصل نموداري از مراحل معاينات پزشكي براي متقاضيان انوع گواهينامه رانندگي ارائه داده و درباره چگونگي تعويض و تبديل گواهينامه رانندگي نكاتي عنوان كرده است.
در بخش هاي پاياني اين كتاب، توضيحات جالبي درباره گواهينامه هاي صادره از كشورهاي ديگر،انواع گواهينامه هاي رانندگي بين المللي و قوانين مربوط به آن و همچنين گواهينامه هاي رانندگي نظامي و هوشمند و چگونگي صدور گواهينامه براي افراد خارجي ارائه شده است.
در آخرين بخش اين كتاب نيز، انواع گواهينامه هاي رانندگي به روايت تصوير آمده اند.
نويسنده در اين كتاب از كارشناسان تقاضا كرده نقدهاي خودرا حتما به اطلاع برسانند و توضيح داده است:"اقدام يك حركت ناچيز در راستاي مستندسازي اقدامات، تجارب و جمع آوري قوانين براي انتقال دانش و تجربيات به افسران جوان است و البته كاستي هاي احتمالي با احساس مسووليت خوانندگان گرامي حتما جبران و اصلاح خواهد شد."
علاقهمندان برای دریافت این کتاب که از انتشارات مرکز تحقیقات کاربردی پلیس راهور ناجاست میتوانند به این مرکز و یا کتاب فروشیهای معتبر مراجعه کنند.