سید محسن روستا، اهل روستای کورکی شهر زرقان استان فارس ، فارغ التحصیل دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر در 7 ترم از دانشگاه پیام نور واحد زرقان ، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ، دارای 4 ثبت اختراع در اداره ثبت اختراعات کشور .
حضور در جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مخترعین منتخب باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی(اردیبهشت 95)، دریافت لوح تقدیر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد داریون به عنوان پژوهشگر برتر واحد ، دریافت لوح تقدیر از دانشگاه پیام نور واحد زرقان به عنوان دانشجوی ممتاز دانشگاه، نفر ممتاز علمی در تمام مقاطع تحصیلی و نفر ممتاز در مسابقات قرآن و نهج البلاغه در تمام مقاطع تحصیلی.
اختراعات :
بالابر هیدرولیکی برداشت میوه جات درختی ، چراغ مطالعه خورشیدی همراه و دستگاه خرد کننده سنگ های کلیوی و دستگاه بازیافت بخارات سوخت
دستگاه بازیافت بخارات از سوخت
این مخترع جوان همچنین در خصوص اختراع 'دستگاه بازیافت بخارات سوخت' با بیان اینکه به هنگام بنزین زدن متوجه شده است که درجه آمپر بنزین ماشین بالا نمی آید، گفت: هنگام بازکردن درب باک بنزین مشاهده کردم که مقداری بخار که به بادکنک های کوچک شباهت دارد ترکیده می شود.
روستا افزود:پس از انجام یکسری تحقیقات با دوستانم پی بردم که به دلیل حرکت مداوم خودرو و تانکرها، وجود گرما و ضرباتی که ذرات سوخت بهم و به بدنه باک و مخزن می زنند، قسمتی از سوخت در سه مرحله بخار می شود و زمانی که درب باک خودرو یا تانکر حمل سوخت باز می شود این بخارات سوخت همراه با هوا وارد فضا می شود.
وی گفت: دولت نیز از سال 87 با طرحی با عنوان کهاب(کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات سوخت) درصدد رفع این مشکل بوده است و تمهیداتی نیز در جایگاه های سوخت انجام داده اند و هزینه زیادی نیز صرف کرده اما نه تنها از بخار شدن ذرات سوخت جلوگیری نشده بلکه با لوله کشی های زیادی که در جایگاه ها انجام داده اند بخارات سوخت افزایش یافته است.
این مخترع جوان با اشاره به اینکه، بخش مهمی از آلودگی هوا مربوط به ورود بخارات سوخت به هوا است افزود: این ذرات سوختی که احتراق نشده از اثرات زیانبار فیزیولوژیکی و زیست محیطی قابل توجهی برخوردار است، ضمن اینکه موجب کاهش مرغوبیت بنزین مصرفی نیز می شود.
روستا ادامه داد: این درحالی است که با وسیله طراحی شده و نصب آن در خودورمی توان از ورود این بخارات سوخت به هوا و ریه های مردم جلوگیری کرد و در مصرف سوخت نیز صرفه جویی کرد.
وی تصریح کرد:پس از یک سال تحقیق و آزمایش قادر به ساخت نمونه آزمایشگاهی این دستگاه با حمایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی شده ایم.
این مخترع جوان اظهارکرد: این دستگاه طوری طراحی شده که با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و مقدار مسافت طی شده خودرو و تانکر به طور میانگین از هر 10 لیتر سوخت ،300 سی سی بازیافت بخارات سوخت را برای ما داشته باشد.
به گفته این پژوهشگر جوان، هزینه استفاده از دستگاه بازیافت بخارات سوخت بعد از تجاری سازی برای نصب روی انواع خودروها کمتر از 100 هزار تومان و برای نصب روی تانکرهای حمل سوخت نیز کمتر از یک میلیون تومان است.
وی گفت: این درحالی است که میزان هزینه مورد نیاز اجرای طرح کهاب در کشور پیش از سال87 ، حدود 183میلیارد تومان بود و این هزینه در سال 88 به 230میلیارد تومان و هم اکنون با رشد چند برابری به 673 میلیارد تومان افزایش یافته است.
روستا در ادامه با اشاره به نمایش این اختراع در نمایشگاه دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان در خانه ملت و چهارمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد و بازدید مسئولان کشوری از این دستگاه، درعین حال گفت:تاکنون هیچ گونه حمایتی از این اختراع نشده است./
برگرفته از سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی